Vállalkozó nők - esélyek, egyenlőtlenségek

A Seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány egy rendezvénysorozat zárásaként - amelynek egyik állomása volt Jászfényszarun is, 2006. május 30-án, Budapesten szakmai konferenciát szervezett. (Bővebben: www.seed.hu) A rendezvény címe: Vállalkozó nők - esélyek, egyenlőtlenségek; Helyzetkép és párbeszéd.

A délelőtt elhangzott előadások témái: Kényszerpálya, véletlen vagy tudatos választás? - Női vállalkozók Magyarországon a rendszerváltástól napjainkig; Férfi, nő, egyenlő ... ; A jog értünk van - vállalkozóbarát változások a jogalkotásban; Változásmenedzsment - tanácsadás szerepe a karrier alakításában; Ez a lap mindent visz - kommunikáció, mint versenyelőny.

A rendkívül érdekes és beszélgetést, vitát serkentő előadásokat követően délután "A vállalkozónők a XXI. században" című esettanulmány-kötet bemutatójára került sor s egy beszélgetésre a könyv szereplőivel, amelyet a Seed Alapítvány igazgatója, Dr. Soltész Anikó vezetett.

Gondolatok a könyv ajánlásából: "Magyarországon nem könnyű nőnek lenni. És nem könnyű vállalkozónak lenni sem. Ennek a könyvnek a szereplői tehát duplán nehéz helyzetben vannak: nők és vállalkozók is egyben. Volt, aki tudatosan készült a vágyott üzlet beindítására, másokat a kényszer vagy a szerencse vitt erre a pályára. Sokszor voltak nehéz helyzetben, sokszor kényszerültek nagyon kemény döntések meghozatalára. Mégis többé-kevésbé sikeresek. Tizenöt különböző vállakozástörténet, s mögöttük tizenöt különböző női sors. Mindegyik tanulságos, mindegyik másképpen az.

Szívesen ajánlom e könyvet mindazoknak akik már vállalkozók, esetleg fontolgatják, hogy azzá váljanak. De érdemes elolvasni azoknak is, akik többet szeretnének tudni arról, mire képesek a nők a gazdaságban, egyedül vagy csapatban, egyenlő esélyekkel vagy gyakran szinte esélytelenül.

Olvassanak, gondolkodjanak, okuljanak - gazdag életpályák és fiatalos lendület, a személyes küzdelem és a szerencse összefonódása jó lehetőséget kínál erre." (Dr. Szabó Szilvia, az ICSSZEM helyettes államtitkára). A programot az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatta.

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2006/05/30, k - 09:15 - 2006/06/30, p - 09:15