Szombatonként OptiKaland októbertől

OptiKaland címmel 2012 októberében 10. alkalommal indul múzeumpedagógiai foglalkozássorozat a Hamza Múzeumban, melyre ezúttal a vizuális kultúra iránt érdeklődő, a képzőművészet iránt fogékony 7-16 éves gyermekeket várjuk. Év végéig 8 foglalkozásra kerül sor.

A foglalkozások fő céljaként a résztvevők képzőművészeti alkotások befogadását segítő képességeinek, valamint tényleges alkotóképességeinek fejlesztését határoztuk meg, mindezt a múzeum absztrakt képzőművészeti gyűjteményére támaszkodva. Fontos szerepet kap a színek, a formák és ezek kölcsönhatásának vizsgálata. Az OptiKaland fontos küldetése a tehetségek "felfedezése", alkotásra ösztönzése is amellett, hogy minden rajzos, kézműves alkotáshoz kedvet érző gyermeknek szeretnénk barátságos, egyedi környezetben, hasznos szabadidő eltöltési lehetőséget teremteni. A korábbi foglalkozásokról és OptiKaland-táborokról fotók láthatók a múzeum honlapján és facebook oldalán!

A foglalkozásokra kis csoportokban (max. 10 fő), Szabó Zsóka rajzpedagógus vezetésével szombat délelőttönként 10-től 12 óráig kerül sor.

A részvétel díja: 800 Ft/alkalom, mely tartalmazza az adott foglalkozás részvételi díját, valamint az anyag- és eszközköltséget is. Az elkészült munkákat a gyerekek hazavihetik.
Kedvezményes részvételi díj a 8 foglalkozásra összesen 5000 Ft, melyet az első alkalommal kell befizetni.

Újdonságokkal, különleges technikákkal (montázs, viaszfestés, kartonmetszet, kollázs, fonalgrafika, stb.) várjuk a korábbi foglalkozásokon résztvevő gyermekeket is! A foglalkozásokon megismerhető és elsajátítható művészeti eljárások kiválasztása a résztvevő gyerekek életkorához és felkészültségéhez igazodik.

Egy foglalkozás minimum öt gyermek részvételével kerül megrendezésre.
Kérjük, a tervezett részvétel előtt legalább egy nappal jelezzék szándékukat a múzeum bármely elérhetőségén! Ennek hiányában nem tudjuk garantálni a részvétel lehetőségét.

Első foglalkozás időpontja: 2012. október 13. szombat
A további foglalkozások tervezett időpontjai: 2012. október 20., november 3., november 17., november 24., december 1., december 8., december 15.

Jelentkezni lehet és információ kérhető a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria bármely elérhetőségén!
5100 Jászberény, Gyöngyösi út 7.; T: 57/503-260
www.facebook.com/hamzamuzeum

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2012/10/15, h - 18:00 - 2012/11/15, cs - 18:00