Jókedv, kreativitás és a kötény sem árt

Készíts ajándékot saját kezűleg, vagy kényeztesd magad ezzel a programmal. Hozz magaddal jókedvet, kreativitást és a kötény sem árt. Így hirdette meg programját a népfőiskola, amelyet a februári Értékőr Műhely keretében szervezett.

A Kézműves szappanfőzés rejtelmeibe Csorbainé dr. Gógán Andrea avatta be az érdeklődőket, akivel egy decemberi, fahéjas illatú délutánon, a Galgamenti Népfőiskola programján ismerkedtünk meg. Már akkor tudtuk, hogy ez a két kisgyermekes anyuka, aki a barátnős - kézműveskedés praktikáit s a családnak szóló élmény-ajándék ötleteket megosztja velünk, vendég lesz a Bedekovich népfőiskolánál is.

Nagy érdeklődés kísérte Jászfényszarun a teltházas programot február 8-án, a művelődési házban. Így megfogalmazódott már az igény egy következő alkalomra is, amelyre várhatóan már csak ősszel kerül sor. Majd négyórás program percek alatt elröpült, olyan érdekes, minden igényt kielégítő beszélgetés alakult ki. S amikor kiderült, hogy Gógán Andrea nem hivatásból, hanem kedvtelésből osztja meg velünk tapasztalatait és a hivatása a másik kedvtelése a szarvasgomba termesztés, hát újabb ezer kérdés vetődött fel a hallgatóságban. Mire használják? Hogyan szaporítható? Hol termeszthető? Hogyan keresik meg? Támogatható tevékenység? De ezekre egy másik alkalommal kapjuk meg a választ …

Addig is: Problémás a bőröd? Törődsz a bőröd egészségével? Vagy csak saját készítésű ajándékot szeretnél adni? Készíts szappant házilag! Addig is jöhet a gyakorlás, és gyakorlás, hogy minél többen a saját, a családtagok igényére szabott kézműves szappant használhassanak.

Kovács Béláné Pető Magdolna

A tartalom érvényessége: 
2020/02/15, szo - 15:45 - 2020/03/21, szo - 15:45