Erzsébet nap - 15 éves a Népfőiskola

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság 15 éves fennállását ünnepeltük 2008. november 21-22-én s ebből az alkalomból ismét megszerveztük az Erzsébet napi kézműves kiállítást és vásárt (november 21-én pénteken), támogattuk a Városi Könyvtár által szervezett rákóczifalvai Macimúzeum gyüjteményének bemutatását. Ekkor került sor a népfőiskola fotóműhelyének bemutatkozására is.

A BLNT DUFLEX Fotóműhely vendégeit Kovács Béláné Pető Magdolna, a népfőiskola elnöke köszöntötte, a kiállítást Samuné Tusor Mária a Gödöllői Duflex Fotográfiai Stúdió alelnöke nyitotta meg. Palotai János esztéta, a Budapesti Műszaki Egyetem nyugalmazott tanára, aki jelenleg a Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének vendég oktatója értékelte a kiállított fotókat. A kiállítás december végéig tekinthető mag a Művelődési Házban.

Ezt követően került sor az immár hagyományos Erzsébet napi köszöntőre, amelyet a népfőiskola alelnöke tartott. Dr Kocsis András egy virágcsokrot adott át Berényi Ferencné Erzsikének, amellyel jelképesen minden Erzsébetet köszöntött. Az este ünnepi születésnapi torta elfogyasztásával, beszélgetéssel zárult. (Az eseményen készült fotók megtekinthetők)

2008 november 22-én a FÉBE és a BLNT közösen ünnepelte az alapításuk 15. évfordulóját. Az ünnepséget követően reneszánsz zenét hallgathattunk, illetve reneszánsz lakomára került sor.

Kovács Béla

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2008/12/04, cs - 13:00 - 2009/01/04, v - 13:00