Az 1% felajánlásáról

Köszönjük, hogy az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták szervezetünk céljait, munkáját!

 Az Önök támogatása is segítette azt a munkát, amellyel a népfőiskolánk jelentősen hozzájárult a Jászság, Jászfényszaru közösségi, szellemi arculatának formálásához. Fontos volt az önök támogatása ahhoz, hogy továbbra is megrendezhettük az Erzsébet napi vásárt, kézműves foglalkozásokat, hagyományőrző programokat, fotókiállítást az Adventi Kávéház karácsonyi hangversenyt. Többen csatlakoztak a szakmai programjainkhoz, résztvevői voltak a népfőiskolai rendezvényeknek, segítették a pályázatok előkészítését.

 Köszönjük azt a sok – egész éven át húzódó -, heti műhelymunkát, amellyel közreműködtek egy-egy program megszervezésében, illetve hogy támogatásukkal hozzájárultak a népfőiskolai „Drámatábor” megvalósításához.

 Célunk továbbra is – az előző évekhez hasonlóan - segíteni a helyi közösség szerveződését, információkhoz való hozzáférés lehetőségének bővítését, a kiállítások, hagyományőrző programok foglalkozások, nyári tábor megszervezése, Családakadémia programok indítása, Bedekovich Füzetek – fotóalbum kiadása és a népfőiskolai tevékenység folytatása.

 Kérjük Önöket, hogy továbbra is támogassák személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával Társaságunkat!

 A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság adószáma: 18822197-1-16

 

 Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

 Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak, vagy a kiemelt előirányzatnak.

  A rendelkezés benyújtására 2017. május 22-ig van lehetőség, ez a határidő jogvesztő, elmulasztása igazolási kérelemmel sem menthető ki.

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,
  • munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz
  • a 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
  • a 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

 Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rendelkező nyilatkozaton jelezheti hozzájárulását ahhoz, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

  Köszönjük a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság nevében:

 A Társaság elnöksége

 

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2017/04/19, sze - 20:00 - 2017/05/30, k - 20:00