Akkreditált felnőttképzési intézmény lett a Népfőiskola

Az elmúlt másfél évben sokszor írtunk az „Első lépések Jászfényszarun” c. uniós támogatással megvalósuló programról, amely jelentős idő és energia ráfordítást jelentett a népfőiskolának. A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság konzorciumi partnere Jászfényszaru Város Önkormányzatának és uniós projekt keretében valósítja meg az „Első lépések Jászfényszarun” c. programját 2011. 06. 01. – 2012. 11. 30. között. A projekt vezetője a Népfőiskolai Társaság elnöke, a konzorciumi partner képviselője a Társaság projektmenedzsere.

A projektek megvalósítása során sok tapasztalatot szereztünk a rendezvények, programok szervezése, a felnőttek részére szervezett ismeretbővítő előadások, továbbképzések alkalmával. A Népfőiskolai Társaság, már korábban is szerepelt a felnőttképzési intézmények nyilvántartásában. E pályázat forrást biztosított a minősítés megszerzésére is, így 2012. június 8-án a beadott kérelmünk és a sikeres helyszíni szemlét követő FAT (Felnőttképzési Akkreditáló Testület) döntés alapján akkreditált felnőttképzési intézmény lett. A Népfőiskolai Társaság Ügyfélszolgálati Irodát működtet a Petőfi Művelődési Ház földszintjén, az oktató termek mellett.
 
A Népfőiskolai Társaság saját vagy más szervezet által beadott pályázat keretén belül is tervez képzéseket lebonyolítani, hiszen, szintén e pályázati támogatás segítségével, több programot is akkreditáltattunk. Ilyen volt a „Felzárkóztató esélyteremtő képzési program”, a „Felkészítés önálló családi életre, munkavállalói szerepre”, a „Kezdő lépések a vállalkozás indításában” vagy a „Pályaorientáló és álláskeresési ismeretek” témájú program, amelynek program-felhasználási jogátadásával kapcsolatban más szervezettől is megkeresték az intézményt. Sőt, nemrég már saját forrásból, az informatikai kompetencia fejlesztését célzó program akkreditációját is kérelmeztük, megkaptuk.

Kovács Béla
projektmenedzser
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2012/10/16, k - 18:15 - 2012/11/16, p - 18:15