A velünk élő Petőfi

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság az ÉLETTÉR-KÉP 2023 témakörben A VELÜNK ÉLŐ PETŐFI címmel ILLUSZTRÁCIÓS PÁLYÁZATOT hirdet, a felhívásra gyermekrajzzal és fotókkal lehet pályázni.

Petőfi Sándor emlékév

A magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából 2022 őszén Jászfényszarun is bemutattuk a nagyváradi Tibor Ernő Galéria Petőfi 200 tárlatát, amelyet több gyermek, felnőtt csoport is meglátogatott. Az itt látott alkotások ihletett adhattak, adhatnak az ÉLETTÉR-KÉP 2023 felhívás pályaműveihez is.

A felhívás

A témája: A velünk élő Petőfi. Az óvodás gyermekeknek, általános és középiskolás fiataloknak szóló pályázat témaválasztása szabad, de mindenféleképpen kapcsolatban kell lennie Petőfi Sándor költészetével, a reformkorral. „Olvasd el, hallgasd meg a Petőfi verseket, válaszd ki, amelyik a legjobban magával ragad és készíts hozzá illusztrációt, vagy fotót Petőfi szellemében”. Az illusztráció elkészítésének technikája szabadon választott.

Az alkotások mellé a választott, az ihletet adó Petőfi vers pontos címét, a verset, vagy annak vonatkozó részletét is mellékelni kell. Jelentkezési feltételek, a részletes felhívás és a jelentkezési lap a népfőiskola közösségi oldalán és honlapján található. Határidő: 2023. március 17.

Eredményhirdetésre, értékelésre és a legszebb alkotások kiállítására – helyszíni egyeztetést követően – várhatóan 2023. május első felében kerül sor Jászfényszarun a Szent Erzsébet Közösségi Házban – Szent Erzsébet Galériában, a mindenkori járványügyi szabályok figyelembevételével.

Részletes felhívás és a jelentkezési lap a népfőiskola közösségi oldalán és honlapján található.

Kovács Béláné Pető Magdolna
Bedekovich Lőrinc népfőiskolai Társaság

CsatolmányMéret
PDF ikon Pályázati felhívás143.29 KB
Fájl Nevezési lap19.03 KB
Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2023/01/31, k - 09:45 - 2023/03/31, p - 09:45