VNV-nyitókonferencia Szolnokon

2007. március 3-án, szombaton 10.00-tól a szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár Verseghy termében a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népfőiskolai Társaság megtartotta a HEFOP-os pályázaton nyertes projektjének nyitókonferenciáját. A projekt címe: VNV – Vállalkozó nők a vidékért, három megye, három régió határán. A 2006. augusztusában meghirdetett uniós pályázatra az országosan benyújtott 170 pályázatból került a nyertesek közé a konzorcium által elkészített program. A projektet az EU társfinanszírozásával a NFT keretében valósulhat meg. A pályázat közreműködő szerve az ESZA Kht.

A konferencia nagyszámú (több mint 60 fő) résztvevő aktív és érdeklődő közreműködésével zajlott. Ahogy a projekt címe is utal rá: három megyéből, három régióból érkeztek a korábban jelentkezett és kiválasztott résztvevők, illetve a téma iránt érdeklődők. A résztvevők számos település (Jászfényszaru, Tóalmás, Veresegyháza, Isaszeg, Gödöllő, Zsámbok, Jászapáti, Szolnok, Cibakháza, Rákóczifalva, Törökszentmiklós stb.) jelenleg is vállalkozó illetve vállalkozásukat tervező, különböző élethelyzetben lévő nők köréből kerültek ki.

A konferenciát Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke, mint a pályázat főszervezője, valamint Nagyné Kiss Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népfőiskolai Társaság elnöke, mint a konzorciumi partner vezetője és a szolnoki csoport helyi szervezője nyitotta meg. A konferencián bemutatkozott a projektet lebonyolító két szervezet. Ezt követően Kovács Béláné Pető Magdolna, a projekt szakmai vezetője ismertette az előzményeket, a 12 hónapos program tartalmát, a közreműködő szervezeteket, a támogatókat.

Prezentáció került bemutatásra a Magyarországon és az Európai Unióban tevékenykedő vállalkozó nők helyzetéről. Az előadó kitért a vállalkozó nők gazdasági szektor és jogi forma szerinti megoszlására, a vállalkozás indítását nehezítő körülményekre, a sikeres vállalkozás alapfeltételeire, a motivációkra, a hálózatépítésben rejlő lehetőségekre.

A program további részében szó esett a projektben résztvevőkkel szembeni szakmai elvárásokról (üzleti terv készítése). Zárásként a jelentkezők röviden bemutatkoztak, külön kitérve arra, hogy mi motiválta őket a programra való jelentkezésre. Lehetőség nyílott az egyes vállalkozó nők termékeinek bemutatására is. A konferencia zárását és értékelését követően sajtótájékoztatóra került sor.

A konferencia után a jászfényszarui csoport tagjai közösen megtekintették a Szolnoki Galériában látható Munkácsi-kiállítást.

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2007/04/10, k - 18:30 - 2007/05/10, cs - 18:30