Újra kapható a Gyökereink kiadvány

Ismét kapható a 2004-ben megjelent "Gyökereink - Jászfényszaru a Duflex Fotográfiai Stúdió szemével" című nagy sikert aratott kiadványunk. A Bedekovich Füzetek ötödik tagja 1900Ft-os áron vásárolható meg.

"Ezek a színes és tudatosan vállalt fekete-fehér fotók elmondják, hogy ez az alkotóműhely milyen arcot lát, ha rátekint Jászfényszarura és annak népére. A kezdet, a könyv első lapjai a tájról szólnak. Arról a tájról, amelyet nem az ember teremtett, mely sokkal régibb annál, mint amikor megjelentünk, és elkezdtük átalakítani. Benne van tehát a felnevelő táj – ahogyan mi, elszármazott jászok mondjuk – ahonnan gyökerezünk, eredünk, származunk. Benne van minden gyönyörű színével, illatával, hangulatával, évszakaival.

Ahogy a könyvben haladunk előre, előttünk áll az ember által teremtett érték, azok a helyek, amelyek a hétköznap s az ünnep helyszínei, elsősorban a hité és az emlékezésé: a templom és a temető. Megjelenik az ember legfontosabb eszköze, a keze, amivel alkot. Amivel megvalósítja azt, amit az agyával kigondolt. Kezek sorát látjuk itt végig: nagyítót tart, farag, rétest nyújt, gobleint varr, mutat… Hihetetlen tudatossággal jönnek egymás után a kezek, amelyek teremtik a jelent és amelyek révén megszületetik a múlt.

Ha pedig rátekintünk a könyv további részére – a hagyomány az, amely középpontban áll. Ez tart meg bennünket, s ez oly kedves a Duflex Stúdió munkatársainak. Látom a Szűcs Mihály Huszárbandérium tisztjeit, vitézeit. Látom az Isten házát. Látok egy esküvőt, amely első lépés a jövendőhöz. S látom a jövő igazi letéteményeseit, a fiatalokat. A szőke hercegnők és a fekete princesszek együtt vannak ennek a könyvnek a lapjain ugyanúgy, mint az életben, Fényszaru és a Jászság településein."
(Dobos László gondolatai a könyvbemutatón)

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2008/03/14, p - 17:30 - 2008/04/14, h - 17:30