Születésnapra

Egy évvel ezelőtt Jászfényszarun egy izgalmas, kalandos útra hívtuk a Kedves Olvasót, hogy felfedezzük együtt a mi kis világunk szépségeit, életmódjának nehézségeit, értékeit. Egy évesek lettünk!

Örök emberi tulajdonság, hogy egy-egy közösség szeret megemlékezni születése kerek évfordulójáról – mi is ezt tesszük, amikor visszatekintünk az elmúlt egy évre. Nyugodt és szélsőséges napokban is tettük a dolgunkat: összejöttünk, leültünk, elgondolkodtunk, összenéztünk s megvitattuk... csakúgy, mint „a régiek, akik időnként, ha sorsuk fordult, családjaikkal összejöttek, megbeszélték dolgaikat. Egy pipafüstnyi időre megcsendesedtek, csak úgy, komótosan. Megvitatták a múlt és jelen törekvéseit, hogy okulhassanak belőle a közös jövőjük érdekében”.

Volt értelme? Összejöttünk, megbeszéltük, megvitattuk pro és kontra... leírtuk. Volt hatása? Érdeklődve olvasták Önök, Kedves Olvasók: hol is az igazság? Beszéltek róla, megkerestek bennünket (szóban, telefonon, írásban) kiegészítették véleményükkel –- hiszen mindenkinek van véleménye, ki rögtön kommunikálja, ki csak hónapok múlva.

Van folytatása? Az első számok finanszírozása magánerőből történt – ezért csak köszönettel tartozunk! A későbbiekben a fenntartáshoz támogatás, előfizetés, hirdetés, értékesítés és egy sikeres pályázat is hozzájárul. A szerkesztők önkéntes munkája, a terjesztők segítsége is hozzájárul a hírmondónk sikeréhez.

Van értelme? A helyi lap kiegészült térségi tartalommal. A pályázati támogatás révén eljut a megyeszékhelyre, szomszédságokba és a jászság minden (18) településére. Van hatása? Tudjuk kölcsönösen informálni egymást – erre bíztatjuk a civileket, vállalkozókat is. Nyitottságunk ösztönzőleg hat más „nyilvánosságra” is.

Tesszük a dolgunkat a nyílt, demokratikus párbeszéd reményében, a kis közösségeink érdekében. Várjuk tehát Kedves Olvasók a leveleiket, híreiket s köszönjük mindazoknak, akik megtisztelik újságunkat írásaikkal, az Olvasókat a nyilvánossággal!

Kovács Béláné Pető Magdolna
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság
felelős kiadó

A tartalom érvényessége: 
2008/12/30, k - 13:00 - 2009/01/30, p - 13:00