Megyei ünnepség a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2007. január 19-én Szolnokon a Megyeháza dísztermében került sor a Magyar Kultúra Napja megyei rendezvényére.

Kiss János, a JNSZ Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi köszöntőjében beszélt a magyar kultúra múltjáról, jelenéről, jövőjéről, annak fontosságáról. Külön kitért a jelenkor kihívásaira, megemlítve napjaink emberének kultúra iránti igényét és sajnos néha igénytelenségét.Fontos feladata a művelődés, oktatás, közművelődés szereplőinek, hogy minél igényesebb, kulturáltabb, műveltebb társadalom jöjjön létre, ami segítheti további boldogulásunkat.

Ezt követően került sor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti és Közművelődési Díjak átadására, amelyeket Kiss János és Dr. Györgyi Lajos, a JNSZ Megyei Önkormányzat Művelődési és Népjóléti Irodájának vezetője nyújtott át a díjazottaknak.

Művészeti díjban részesült: Bíró Imre, a berekfürdői Általános Iskola igazgatója, Czobor Sándor képzőművész (Kisújszállás) és B. Jánosi Gyöngyi, a jászberényi Hamza Múzeum igazgatója.

Ez utóbbi díjazás indoklásában szerepelt a 15 éves Megyei Népfőiskola kimagasló színvonalú működése, az egyedülálló börtönnépfőiskolai program, az akkreditált felnőttképzési tevékenység, sikeres tanulmányok készítése, abban való közreműködés, a megyei népfőiskolai társaságok összefogása, képviselete, támogatása. Ezúton gratulálunk a Megyei Népfőiskolai Társaságnak és vezetőjének, Nagyné Kiss Máriának az elismeréshez.

Ezt követően a Művészeti Közalapítvány által díjazásban részesült: Kovács Béláné, a jászárokszállási Általános Iskola dolgozója, Győri Jánosné és Győri János, nyugalmazott tanárok (Jászkisér).

Az ünnepi rendezvényt a karcagi Művészeti Alapiskola diákjainak zenei és néptánc-bemutatója színesítette.

Kovács Béla
BLNT projektmenedzser

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2007/01/24, sze - 18:30 - 2007/02/24, szo - 18:30