Játszani is engedd...

A Magyar Drámapedagógiai Társaság hálózatépítési projektje keretében a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával az Általános Iskola és BLNT Jászfényszarui Drámapedagógiai Műhelye szervezésében 2008. május 10-én 9-16 óráig Térségi Drámás Módszertani Napra került sor Jászfényszarun a Kisiskolában. Célunk egy jászsági, esetleg tágabb, kistérségeken átívelő szakmai műhely létrehozása, a szakmai kapcsolatok kialakulása, erősítése, továbbképzés, együttműködés fejlődése és egy drámás adatbázis létrehozása.

A rendezvényre a helyi, dráma iránt érdeklődő pedagógusokon túl Hatvanból, Jászberényből, Tápiógyörgyéről is érkeztek vendégek. Először Kaposi László, az MDT elnöke hozzá méltóan játékos formában világította meg a hazai drámás jelent és a jövő várható irányait.

22 nevelő és jónéhány érdeklődő szülő élvezte a jászfényszarui Szivárvány Óvoda több, mint 20 csemetéjének játékát a „Titkos úton”, a színházteremben, melyet Kunné Darók Anikó és segítői, Kerékgyártóné Csiszár Ildikó és Szebenyiné Barna Éva a Jászberény Városi Óvodai Intézmény drámás ovónői vezettek. A bemutató foglalkozás követendő példát mutatott fel a résztvevők előtt, az azt követő szakmai beszélgetés pedig mindenki számára hasznos tanulságokkal szolgált.

A rövid büféebéd után egy képzeletbeli Játékkosárba minden résztvevő beletette kedvencét és megtanította azt a többiekkel. A játék során sikerült jobban megismernünk egymást, új módszerekkel, játékokkal gazdagodtunk és egy igazán meleg, jó hangulatú délutánt töltöttünk el együtt. A jelenlévők szándékukat fejezték ki, hogy a későbbiekben is csatlakozni kívánnak a Jászfényszarui Drámapedagógiai Műhely által szervezett szakmai rendezvényekhez.

Bordásné Kovács Katalin

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2008/06/17, k - 12:45 - 2008/07/17, cs - 12:45