Idén önálló standon a Jászság

A turisztikai szakma éves seregszemléjén, az Utazás 2007 nemzetközi idegenforgalmi kiállításon térségünk, a Jászság idén önállóan képviseltette magát, a Hungexpo Vásárközpont B pavilon 1/E standján.

A Jászság, mint kistérség olyan kulturális értékekkel rendelkezik, melyek bemutatása és a jövő nemzedéke számára történő közvetítése erősíti az Európai Unión belüli nemzetek egyediségének megőrzését. A Jászsági Többcélú Társulás – az INTERREG IIIB CADSES HERITOUR sikeres pályázatának köszönhetően – a Jászkapu Turisztikai Egyesület, a Jászsági Tourinform irodák és fenntartóik kezdeményezésére egy szervezőcsoport állt fel, hogy méltóképp képviselhessék térségünket.

A stand három fő üzenetet jelenített meg, melyek leginkább jellemzik a Jászság értékeit, kultúráját: Egyrészt a tradicionális rendezvények (Csángó Fesztivál, Jász Világtalálkozó) másrészt a termál- és gyógyvizű strandok, a jászberényi Állat- és Növénykert, a természetvédelmi területek, végül a Jász Múzeum, helytörténeti gyűjtemények, tájházak, műemlék épületek. A standon fölállított plazma TV-n folyamatosan láthatták az érdeklődők a jász településekről, a kulturális kínálatról illetve a vállalkozásokról vetített kisfilmeket. Ezen túlmenően színes és tartalmas kiadványokkal, kézműves bemutatókkal, állatsimogatóval és kötetlen beszélgetéssel várták a jászberényi és jászapáti Tourinform iroda illetve a jászberényi Állat- és Növénykert munkatársai a vendégeket.

A méltó megjelenést számos vállalkozás, intézmény, civil szervezet és magánszemély támogatta. A rendezvény sikeres lebonyolításához Jászfényszaruról Jászfényszaru Város Önkormányzata anyagiakkal, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság szakmai anyagokkal, kiadványokkal és fényképekkel járult hozzá, míg a kézműves bemutatón Szilágyi Dezső fafaragó népi iparművész volt jelen.

Az idei kiállítás társrendezvénye volt az I. LEADER Expo, melyen a LEADER+ programban támogatott akciócsoportok mutatkozhattak be, elsősorban helyben előállított termékeikkel. Emellett - hagyományosan - látványos lovaprogram is igyekezett népszerűsíteni a hazai lovaskultúra különböző ágait.

Kovács Béla
Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság
Projektmenedzser

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2007/04/11, sze - 18:15 - 2007/05/11, p - 18:15