„Esélyegyenlőség a munkavállalásban” c. szakmai konferencia

"Nem azért vagyunk, hogy megmondjuk az embereknek mit tegyenek, hanem segítsünk nekik azt tenni, amit akarnak." (Ernesto Sirolli)

Ezzel a mottóval kaptuk a meghívót az "Esélyegyenlőség a munkavállalásban" c. szakmai konferenciára, melyet 2006. május 26-ára szervezett a Jász Nagykun Szolnok Megyei Munkaügyi Központ Jászberényi Kirendeltsége.

Bacher Konrádné köszöntője és megnyitója után Mihályi Éva a Szolnoki Esélyek Háza vezetője mutatta be az intézményüket, annak tevékenységi körét. Ezt követően szakmai tanácskozásra került sor (2 csoportban):

  • A megváltozott munkaképességűek munkavállalásának lehetőségeiről,
  • A munkaerőpiactól tartósan távollévők (GYES-ről, GYED-ről visszatérők), és az 50 éven felüli munkavállalók foglalkoztatásának kérdéseiről.

Ez utóbbi workshopra kapott felkérést a népfőiskolánk, hogy mutassuk be tevékenységünket, kiemelve a nők munkaerőpiaci reintegrációs programját - e-NIVÓ Együttműködő női válllalkozók hálózata a valóságban és virtuálisan.

A szakmai tanácskozás mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldalról hasznos, tanulságos volt. Itt is elhangzott, hogy a munkaerőpiaci helyzetnek megfelelő, előre mutató programokkal, tanácsadással, képzésekkel kell foglalkoznunk.

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2006/05/25, cs - 09:15 - 2006/06/25, v - 09:15