Baba-Mama „Klub Extra”

A TeSzedd! (http://szelektalok.hu/teszedd/) országos mozgalomhoz is kapcsolódva a jászfényszarui Baba – Mama Klub szemétszedésre hívta és sziporkázó hangulattal várta a tisztább településért tenni akaró kis gyermekes családokat.

Itt a remek alkalom, hogy közösen tegyünk egy tisztább és élhetőbb Jászfényszaruért! – fogant meg a gondolat a Baba – Mama Klub vezetőiben, amikor kis gyermekes anyukák Ritter Szilvia és Czeglédi Ildikó irányító közreműködésével a rendszeres foglalkozások programját, helyszínét s a minden hetes előkészületet tervezték.
A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság közreműködő segítségével és az önkormányzat támogatásával 2019. március 8-án szervezték a szemétszedési akciót, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár s a templom közötti útvonalon és köztereken. Az önkormányzat biztosította a szükséges eszközöket – láthatósági mellényt a felnőtteknek, gumikesztyűt, szemetes zsákot s az összeszedett szemét elszállítását. A gyermekek részére az óvoda kölcsönözte a kis láthatósági mellényeket, amit köszönünk a Napfény Óvodának. A népfőiskolai társaság közreműködött az előkészítő szervezésben, közhírelésben (felhívás szerkesztése, közzététel a közösségi oldalakon, a média tájékoztatása) és a program végén a Digitális Jólét Program keretében a kis gyermekek számára meseolvasást, filmvetítést szervezett a Rimóczi kastélyban. S természetesen most sem maradhatott el a kis gyermekek részéről egy kis jó hangulatú ének, tánc és játék s a népfőiskola részéről pedig a vendéglátás, egy kis gyümölcs, apró sütemény, tea formájában.

Fontos, hogy ne legyél érzéketlen mások iránt, hiszen mások segítése a boldogság és a jól-lét érzését adja. De tudatosan tedd, nem vélt vagy valós elvárásoknak megfelelően. Add önként és örömmel, hogy van lehetőséged másokat segíteni, támogatni. Hidd el, a jóérzés nem marad el! Tanítsuk a gyermekeinket is arra, hogy adni, segíteni jó!

A több generáció együttléte ne a megfelelésre, hanem a család, a szeretet megélésére mutasson példát. Készülj családi vetítéssel, nézzetek együtt régi családi képeket, meséljenek a nagyszülők milyen volt, amikor ők gyerekek, fiatalok voltak. Játsszatok együtt mindannyian. Fontos, hogy a nagyszülők is érezzék, fontosak számunkra. Adjatok a nagyszülőknek unokás programot (bábszínház, mozi, kis kirándulás, otthoni tevékenységek), hogy élvezhessék az együtt töltött időt.

Minőségi idő - kinek a lelke erre van beállítva, azok számára a legfontosabb a tartalmas együttlét. Az olyan együttlét, melynek egyetlen lényege az egymásra figyelés. A legjobb ajándék, amit a gyermekeinknek adhatunk.

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskola Társaság tíz hónapon át GINOP-3.3.3-17-2017-00104 azonosító számú projekt keretében közreműködő segítséget ad a jászfényszarui Baba-Mama Klub programjainak megvalósításához. A családbarát program keretében biztosított támogatás célja a család „minőségi” szabadidő eltöltése, beszélgetés - tanácsadás, ötletadás, interaktív és mozgásos programokon át a közösségépítés, illetve kreatív anyagokat, néhány játékot biztosítanak a foglalkozásokhoz. Céljuk, hogy támogassák és segítsék az olyan helyi közösségeket, amelyek összefogják a helyi családokat és támogatást adnak egymásnak.

Kovács Béláné Pető Magdolna

Cikkkategóriák: 
A tartalom érvényessége: 
2019/03/10, v - 17:00 - 2019/04/10, sze - 17:00