Állásbörze Jászfényszarun

Az „Első lépések Jászfényszarun” projekt keretében 45 fő felkészítését, képzését folytatjuk annak érdekében, hogy az elavult szakképesítéssel, vagy alacsony iskolai végzettséggel rendelkező személyek nagyobb eséllyel jelenjenek meg a munkaerőpiacon. A több mint tíz- hónapos előkészítés és képzés, tanácsadás, gyakorlatok és vizsga (targoncavezetői) után került sor a munkavállalók és foglalkoztatók találkozójának megszervezésére. E program, a projektben vállalt feladat, amelyet a település minden érintettje számára nyitottá, elérhetővé kívántunk tenni – így került sor az Állásbörze meghirdetésére 2012. május 10-ére, a Petőfi Művelődési házban. „Nem foglalkoztatják, mert túl öreg, vagy túl fiatal és nincsen tapasztalata, vagy nő és gyermeket nevel, vagy csak egyszerűen nem talál munkát? Jöjjön el, hátha szerencséje lesz!

Jászfényszarun az „Első lépések Jászfényszarun” c. projekt keretében egy állásbörzét szervezünk, amelyre minden érdeklődőt várunk!” Ezek a hívó szavak olvashatóak azon a tájékoztató szórólapon, amelyet a lakosokhoz eljuttattunk.

A programra, a projekt résztvevőin túl, középfokú és felsőfokú végzettségű munkavállalókat is megszólítottunk. A megkeresett foglalkoztatók, széles kínálatot mutattak az érdeklődőknek, hiszen a mai egyre nehezedő gazdasági környezetben minden munkáltató érdeke, hogy képzett, a munkára felkészült munkaerőt tudjon alkalmazni.

A munkaadókat, vagy a velük kapcsolatban lévő intézményeket felkértük, hogy vállalkozásukat, cégüket, fejlesztési elképzeléseiket mutassák be ezen az állásbörzén, ahol igény szerint stand felállítására is lehetőséget biztosítottunk. Megszólításra került közel 80 környékbeli és helyi foglalkoztató.

Az Állásbörzén – megtöltve a művelődési ház nagytermét - közel 300 fő érdeklődő jelent meg. Tizennégy tájékoztató stand felállítására került sor, ahol 27 fő vállalta a lehetőségek bemutatását, ismertetését. A polgármesteri köszöntőt követően az érdeklődők egy-egy stand köré helyezkedve kaptak közvetlenül is információkat. E közben folyamatosan bemutatkoztak a megjelent intézmények, foglalkoztatók: SAMSUNG Zrt.; Robert Bosch Elektronika Kft; Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Jászberényi Kirendeltsége; JNSZM Kereskedelmi Iparkamara; Gondozási Központ; UNIQA Biztosító Zrt.; Éltex Kft.; True Job; Rusturizm Utazási Iroda; Trenkwalder Kft; SANGJIN MICRON Hungary Kft.; Jászsági Többcélú Térségi Társulás; MELÓ-DIÁK; Projektiroda Jászfényszaru Város Önkormányzata.

A nagy érdeklődést kiváltó állásbörzét követően az intézmények, a foglalkoztatók és a projekt team képviselői kerekasztal beszélgetésen ismerkedtek meg egymással, információk, tapasztalatok megosztása, személyes és munkakapcsolatok építése kezdődött el. A projekt team tagjai tovább építik e kapcsolatokat és a munkaerő-piaci információk elérhetőségét folyamatosan biztosítják. A projekt keretében a következő félévben ismét sor kerül egy hasonló jellegű rendezvényre.

Kovács Béláné Pető Magdolna
projektvezető
 

A tartalom érvényessége: 
2012/05/13, v - 20:45 - 2012/06/13, sze - 20:45